Sari direct la conținut

Basescu despre Nastase: „un fraier” si un „geambas”

Romania Libera

„Nu voi fi un premier de Bucuresti intr-un birou luxos, nu ma voi izola intre icoane si tablouri”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu cu prilejul lansarii sale oficiale pentru postul de premier, in eventualitatea in care Alianta PNL-PD va castiga alegerile din noiembrie.

Basescu l-a prezentat pe Tariceanu drept omul care „nu are nevoie sa ridice tonul pentru a se impune” si care nu trebuie „sa faca uz de tipete pentru a dovedi ca solutiile sale sunt corecte”.

Potrivit lui Basescu, Alianta PNL-PD propune drept candidat la postul de prim-ministru un om care – spre deosebire de Mircea Geoana, propus de PSD + PUR – nu si-a schimbat convingerile politice din 1990 si pana in prezent si caruia nu i se pot reprosa „oscilatiile de tip clientelar”. Potrivit lui Basescu, Geoana, in urma cu sapte ani, ii „inalta ode lui Emil Constantinescu”.

Basescu l-a caracterizat pe Nastase drept „un fraier” care incearca sa cumpere bunavointa Occidentului. „Le cer public sa inceteze sa mai faca pe geambasii de contracte. In schimbul acestor contracte, Adrian Nastase primeste niste zambete de politicieni europeni. Daca as fi in locul lor si as gasi asa un fraier, si eu as face asemenea contracte”, a afirmat Basescu

El a amintit ca, intr-o recenta emisiune TV, Adrian Nastase a dovedit ca „nu cunoaste proceduri constitutionale elementare” si i-a transmis lui Geoana ca Bastroe este „un canal intern al Ucrainei”, care nu este frontiera comuna cu Romania.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro