Sari direct la conținut

Benzina se va scumpi cu 400 lei/l la sfarsitul saptamanii

Gardianul

Marsul carburantilor autohtoni spre preturile europene va cunoaste, la sfarsitul acestei saptamani, un nou episod. Astfel, potrivit surselor Petrom si ale Ministerului Economiei si Comertului, compania romano-austriaca a pregatit o noua crestere a preturilor la benzina si motorina, valorile majorarii urmand a fi in jurul sumei de 400 lei pentru un litru.

Mai mult, respectivele surse nu au exclus posibilitatea ca majorarile programate de catre Petrom a intra in vigoare, aproape sigur, in aceasta noapte, sa fie mai consistente, valorile preconizate fiind de 700 si 1.000 lei pentru un litru de motorina, respectiv de benzina.

Daca ultima „ajustare” a preturilor practicata la inceputul acestei luni de Petrom a fost justificata de deprecierea raportului dintre moneda nationala si euro, noua scumpire va fi motivata ca un efect al cresterii pretului barilului de titei brent sau ural.

Desigur, dupa aplicarea scumpirilor de catre Petrom, si ceilalti operatori, Lukoil, Mol sau Rompetrol, isi vor alinia tarifele.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro