Sari direct la conținut

Butiglione se retrage din Comisia Europeana

BBC

Controversatul candidat la funcţia de comisar pentru justiţie, Rocco Butiglione, a anunţat că se retrage din acestă poziţie. El a provocat un scandal imens in cadrul Uniunii Europene din cauza părerilor lui referitoare la homosexuali şi femei.

El considera că homosexualitatea este un păcat iar femeile care au copii trebuie să fie măritate.

„Sunt gata să mă retrag” a spus el adăugand că in acest fel va facilita investirea Comisiei Europene.

Votul din Parlemantul European privind investitura Comisiei Europene a fost amanat de teama unei respingeri in bloc, ca urmare a criticilor vehemente aduse domnului Butiglione.

Mai mulţi euro-parlamentari s-au declarat contrariaţi de părerile lui Rocco Butiglione, propus de Italia la funcţia de comisar pentru justiţie.

Rocco Butiglione consideră homosexualitatea un păcat şi spune că femeile care au copii ar trebui să fie măritate.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a decis să retragă propunerea de investitură, din cauza disputei. Parlamentul European aprobă sau respinge intreaga Comisie in bloc, ne-existand procedura aprobării individuale.

Intr-un comunicat, Rocco Butiglione a declarat că doreşte echipei lui Barroso mult succes pentru a fi o Comisie puternică.

Victimă inocentă

Rocco Butiglione spune că este „o victimă inocentă” şi că părerile lui au fost greşit inţelese, criticand presa pe motiv că ar fi relatat superficial.

El s-a declarat „un campion al drepturilor omului” şi nu un adversar.

Rocco Butiglione i-a mulţumit preşedintelui Comisiei, Manuel Barroso, pentru că l-a susţinut cat a putut de mult.

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, declarase incă de vineri că foarte probabil Rocco Butiglione va fi inlocuit din noua Comisie Europeană.

Rocco Butiglione este un prieten apropiat al Papei Ioan Paul al doilea. El va rămane ministru in cadrul guvernului Italiei.

Corespondentul BBC in Italia transmite că sunt mai multe speculaţii, potrivit cărora noul candidat la fotoliul de comisar pentru justiţie va fi ministrul de extrene al Italiei, Franco Frattini.

Mario Manti, un for comisar european din partea Italiei, este şi el menţionat ca posibil candidat pentru inlocuirea domnului Butiglione.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro