Sari direct la conținut

Candidatii PSD cu bulina neagra

Evenimentul Zilei

Listele negre ale Coalitiei pentru un Parlament Curat arata PSD-ul in toata splendoarea lui. Romanii care isi doresc eternizarea acestuia la putere nu trebuie sa se sperie. Candidatii pentru viitorul parlament nu sufera de onorabilitate, asa ca legislativul va fi pe miini bune. Dupa cum poporul s-a obisnuit deja.

Acea parte a Occidentului care crede ca “neprofesionista” opozitie ar fi bine sa ramina acolo unde este, adica tot in opozitie, poate constata cam ce fel de “experienta” a adunat actuala putere.

Listele pot constitui o lectura extrem de instructiva pentru toata lumea. Ele sint o radiografie a PSD, pe baza lor se poate chiar construi portretul-robot al politicianului pesedist. El are multe calitati care, nu-i asa, ar fi pacat sa se risipeasca in cele patru vinturi o data cu alegerile.

Este traseist, dind dovada de flexibilitate in optiunile ideologice, sarind cu dexteritate dintr-un partid in altul, de la o doctrina la alta. In functie de interesele economice ale momentului. Gasind abil justificari pentru fiecare volta. Portretul capata insa cu adevarat contur atunci cind e vorba de afaceri si averi.

Aici pesedistul de pe lista neagra demonstreaza elocvent de ce votul trebuie sa se indrepte spre el, si nu spre nespecialistul din opozitie. Pentru ca el se pricepe la afaceri si a facut avere.

A avut abilitatea sa profite din plin de functiile administrative pe care le-a detinut, a reusit sa impleteasca interesul public cu cel privat in asa hal incit, dupa patru ani, nici nu se mai stie bine care e unul si care altul.

Din concubinajul intre o functie de consilier si una de director, manager sau actionar la o societate care face afaceri cu respectivul consiliu a reusit sa-si construiasca vile de sute de metri patrati, sa cumpere terenuri, paduri, hoteluri, masini pentru toata familia si alte bunuri utile pe linga casa omului.

Mai mult, pesedistul de care vorbim are relatii solide, a stiut cu cine sa se infrateasca prin firme si firmulite, a caror prosperitate era astfel asigurata. E maestru in combinatii care n-ar putea fi descoperite nici macar de CIA, daramite de biata noastra justitie.

O alta mare calitate, la care ar trebui sa ia aminte nu numai votantul admirator al PSD, dar si tinerii capitalisti occidentali este aceea de a face avere din piatra seaca. Mai precis, dintr-un biet salariu de parlamentar roman.

Sau de ministru, de profesor, administrator la firme falimentare. Este, nu-i asa, o veritabila lectie de viata, care ar trebui sa indemne la reflectie in fata urnei.

Pentru ca, daca un profesor de urbe cu un salariu de maximum 200 de euro pe luna reuseste doar prin simpla apartenenta la PSD sa-si construiasca o casa de locuit cit o hala industriala, in garajul careia toarce neauzit motorul unui Volvo, este de luat aminte. In plus, pesedistul cu pricina e un bun familist. Se gindeste la urmasi si la prosperitatea lor.

Ce nu mai poate controla el translateaza pe numele neamurilor. Sau ale tovarasilor de partid. Asa s-au nascut marile clanuri care stapinesc judetele. Pe baza listelor negre se poate desena o harta a acestora. Cu mindrie se constata ca nu toate judetele sint la fel de corupte. In subsidiar, clanul e o admirabila tehnica de stergere a urmelor si aburire a dusmanului.

Firul Ariadnei nu duce nicaieri.

Sau duce mult prea sus.

De fapt, listele negre ale Coalitiei pentru un Parlament Curat sint un indrumar de cum sa reusesti in viata facind politica PSD. De cum sa stii sa profiti din plin de relatiile politice, sa tragi sforile care trebuie. Intr-un cuvint, sa razbesti facind compromisuri, avind drept reper moral invirteala si o coloana vertebrala cit mai maleabila. Listele arata cum coruptia devine cheia succesului.

Asa cum cauta insusi PSD sa convinga, toate acestea sint comori care trebuie conservate. De aici si indemnul de a vota candidatii cu bulina neagra.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro