Sari direct la conținut

Cate 3000 de dolari celor care au depus bani pentru Dacia 1300

Libertatea

Executivul a studiat, ieri, intr-o prima lectura, proiectul de lege privind acordarea unor ajutoare financiare persoanelor fizice care au depus inainte de 1989 bani la CEC in vederea achizitionarii de Dacii. Fara a stabili nimic, s-a discutat pe marginea propunerii lui Mihai Tanasescu. Acesta a venit cu ideea acordarii unor ajutoare financiare sociale in cuantum de pana la 100.000.

000 lei celor 470.621 persoane care au depus bani, indiferent daca si i-au retras sau nu din 1990 si pana in prezent. Tanasescu vrea insa ca banii sa fie acordati esalonat timp de 5 ani. in plus, el a propus chiar ca despagubirea sa fie facuta diferentiat, pe baza venitului pe membru de familie pe care-l au acum fostii deponenti.

Adrian Nastase nu a fost de acord cu aceasta ultima varianta de lucru. Premierul a declarat initial ca despagubiri ar trebui sa primeasca doar cele 37.444 de persoane care mai au conturi active, dar „astfel ar fi prejudiciati ceilalti care si-au retras banii mult devalorizati”. Problema a ramas in sarcina viitorului guvern.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro