Sari direct la conținut

Centura capitalei ar putea ajunge la sase benzi pana in 2008

BaniiNostri.ro

Soseaua de centura a capitalei va fi largita pana in 2008 la patru benzi de circulatie pentru a face fata traficului intens pentru care cele doua benzi existente sunt insuficiente, a declarat Miron Mitrea, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), cu ocazia verificarii stadiului lucrarilor de reabilitare a centurii Bucuresti.

„Dupa largirea la patru benzi ar putea urma o alta extindere, soseaua urmand sa aiba sase benzi, ca urmare a dezvoltarii traficului. Proiectul depinde insa de construirea celui de-al doilea inel ocolitor. Ori vom largi la sase benzi actuala centura, ori vom realiza alt inel. Este o decizie care nu a fost adoptata”, a spus Mitrea.

Ministrul a precizat ca la ora actuala se lucreaza pe jumatate din centura, 36 km aproximativ. „Ceilalti kilometri sunt gata. Pe partea de sud mai sunt inca lucrari care nu vor fi finalizate in anul in curs. De doi ani de cand umblam pe ea, a crescut traficul de probabil 10, 20 de ori. Cum terminam de reabilitat o portiune si devine circulabila se umple de trafic si asta este bine.

Pana la sfarsitul anului sper sa se circule rezonabil pe partea dintre A1 pana la DN2 sau de la DN 5 pana la drumul spre Moldova. Daca venim pe zona Autostrada-Chitila, lucrarile vor fi finalizate saptamana aceasta”, a explicat Mitrea

Proiectul de reabilitare a soselei de centura presupune o investitie totala evaluata la 100 de milioane de euro. In ceea ce priveste proiectul celui de-al doilea inel rutier al capitalei, valoarea lucrarilor a fost estimata la 585 de milioane de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro