Sari direct la conținut

Cresterea economica in Romania – 4% pe an in urmatorii cinci ani

Adevarul

Economiile statelor din Europa Centrala si de Est vor continua sa creasca in urmatorii cinci ani, Romania urmand sa raporteze, potrivit unui scenariu optimist, una din cele mai importante dezvoltari, de circa 4% anual, a declarat, ieri, Stuart Hensel, analist al The Economist Intelligence Unit (EIU).

„Un scenariu optimist indica o crestere de 4% pentru Romania, in timp ce celelalte tari din regiune vor creste cu 2%, ceea ce este un scenariu plauzibil”, a spus Hensel, la seminarul pe teme economice desfasurat la Bucuresti.

Potrivit analistului, cresterea economica a statelor care se pregatesc sa devina membre ale Uniunii Europene sau au aderat in primul val poate fi limitata de costurile si sarcinile suplimentare determinate de integrare. Hensel apreciaza, de asemenea, ca tendinta ascendenta a investitiilor straine in statele din Europa Centrala si de Est se va mentine pe termen mediu.

„Investitiile straine au urcat in ultimul timp in intreaga regiune, iar in Balcani cresterea a fost extraordinara, cu varful in Romania. Pe termen mediu, in urmatorii cinci ani, investitiile straine vor creste, poate nu la fel de mult, insa peste media ultimilor ani. (…

) Ne asteptam ca in Romania consumul sa se dezvolte, iar activitatea si productivitatea economica sa creasca”, a mai spus Hensel.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro