Sari direct la conținut

Cu documentarul mintiti poporul?

HotNews.ro

“Asta e”. Nu, nu suntem pesimisti. Acesta e titlul unei premiere a Institutului Francez din Bucuresti, care poate fi vizionata aici pana vineri, 29 octombrie. Documentarul de lung metraj reprezinta portretul a trei generatii de locuitori ai Deltei Dunarii, este semnat de Thomas Ciulei, dar nu este foarte “proaspat”, luand in considerare data la care a fost terminat.

Productia, una romano-germana, nu este foarte noua. De acum trei ani, cand a fost produsa, ea a fost prezentata la peste 50 de festivaluri internationale, printre care Berlinala, Festivalul International de la Rotterdam, Muzeul de Artsa Moderna de la New York, obtinand mai multe premii.

Din motive specifice pietei romanesti, prea putin interesata de astfel de subiecte, “grele”, poate fiindca le traieste zi de zi pe propria piele, “Asta e” poate fi vazut abia acum si in Romania.

Parerile criticilor romani sunt impartite referitor la acest documentar, realizat cu sprijinul ONC-ului. „Una dintre cele mai sensibile, oneste si tandre priviri asupra sufletului taranului roman”, a spus A. Chiriac. „Regizorii au ajuns sa dezinformeze la fel ca securistii”, crede insa Emil Hurezeanu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro