Sari direct la conținut

Cursa electorala din ce in ce mai strinsa intre PSD+PUR si PNL-PD

HotNews.ro

Directorul CURS, sociologul Sebastian Lazaroiu, a comentat pentru Radio MIX, in cadrul emisiunii „Romania la raport”, realizata de Carol Sebastian, influenta evenimentelor politice si a campaniei electorale, asupra intentiilor de vot, masurate de sondaje diferite la interval de o luna.

Din sondajul CURS se poate observa o scadere a diferentei dintre principalele forte politice, Uniunea PSD+PUR si Alianta DA, la numai 3%. Diferenta dintre optiunile pentru Adrian Nastase, 42%, si cele pentru Traian Basescu, 37%, se inscrie in aceeasi tendinta de apropiere.

Sebastian Lazaroiu crede ca dezbaterea este abia la inceput, intrarea lui Traian Basescu in cursa electorala dinamizind competia.

Prezent la dezbaterea de la Radio MIX, jurnalistul Radu-Calin Cristea este de parere ca strategii PSD ar trebui sa invete din experienta de la alegerile locale din Bucuresti. In campania din primavara, cind Traian Basescu a fost „demonizat” de catre PSD, efectul a fost invers decit cel intentionat, acesta cistigind simpatia electoratului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro