Sari direct la conținut

Dolarul – cel mai redus nivel fata de euro din ultimele opt luni

Adevarul

Dolarul si-a continuat, luni, tendinta descendenta, pierzand teren in fata principalelor monede si atingand cel mai redus nivel din ultimele opt luni fata de euro, pe fondul temerilor legate de deficitul de cont curent al Statelor Unite. Cursul de schimb a ajuns la 1,2927 dolari pentru un euro.

Moneda americana se plaseaza, totodata, la cel mai redus nivel de francul elvetian din ultimii opt ani, de 1,1989 franci elvetieni pe unitate. Scaderea dolarului a fost incurajata, saptamana trecuta, de o avalansa de comentarii ale oficialilor europeni si americani. Acestia au declarat ca nu sunt ingrijorati ca aprecierea monedei unice europene in raport cu dolarul ar putea afecta economia UE.

De asemenea, un oficial al Rezervei Federale, Janet Yellen, a declarat ca, desi deficitul de cont curent al SUA inregistreaza valori in crestere, dolarul se plaseaza, inca, la un nivel „relativ ridicat”.

„Se pare ca de ambele parti ale ecuatiei euro-dolar, toata lumea se bucura de deprecierea dolarului, in speranta echilibrarii economiei americane si a reducerii impactului cotatiilor inalte ale titeiului”, a declarat Aziz McMahon, analist la ABN AMRO in Londra.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro