Sari direct la conținut

Doroftei: „Nu vreau sa imi pierd familia, ma retrag”

HotNews.ro

Pugilistul Leonard Doroftei, fost campion mondial la categoria usoara in versiunea WBA, a declarat ca a decis sa se retraga din activitate, unul din motive fiind acela ca doreste sa petreaca mai mult timp alaturi de familie.

„A venit timpul sa ma retrag. Sint mindru de ceea ce am realizat in viata. Dupa exemplul meu, multi pugilisti din Romania au trecut la profesionism. Le-am aratat ca daca ai incredere, poti sa cistigi. Am trei copii acum si imi este greu sa ma concentrez asupra carierei. Nu vreau sa imi pierd familia”, a declarat Doroftei, in virsta de 34 de ani.

Fostul pugilist a primit o oferta din partea managerului FR Box, Rudel Obreja, de a antrena lotul olimpic al Romaniei, impreuna cu actualul tehnician, Francisc Vastag.

Leonard Doroftei are dubla cetatenie, romana si canadiana si nu intentioneaza sa renunte la nici una. „Sint mindru ca sint canadian. Este lucrul cel mai important pe care l-am realizat in cariera mea de profesionist”, a afirmat Doroftei.

Contractul lui Doroftei cu clubul InterBox expira pe data de 20 noiembrie si nu va fi prelungit.

Leonard Doroftei a devenit campion mondial in versiunea WBA pe data 5 ianuarie 2002, cind l-a invins pe argentinianul Raul Balbi. Cinci luni mai tirziu si-a aparat titlul in fata lui Balbi, la Bucuresti. Doroftei a boxat in 2003, la Pittsburgh, cu Paul Spadafora, pentru unificarea centurilor WBA si IBF, meciul incheindu-se la egalitate.

In 2003, Doroftei a pierdut centura, la Bucuresti, deoarece nu s-a incadrat in categorie la cintarul oficial dinaintea meciului cu columbianul Miguel Callist. Pugilistul roman a boxat pentru ultima data pe 24 iulie, la Atlantic City, fiind invins pentru prima data in cariera prin KO, de canadianul Arturo Gatti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro