Sari direct la conținut

Elevi si profesori din 5 tari ne dezvaluie noi programe PC

Gardianul

O delegatie internationala formata din 30 de persoane, 25 de elevi si 5 profesori, din Anglia, Danemarca, Cehia, Ungaria si Ucraina, a vizitat, ieri, Primaria sectorului 2. Ei au raspuns invitatiei tarii noastre in cadrul proiectului „Computer Assited Teaching”, parte a unui program international de educatie european.

Si anume „Pan European Educational Project”, care se desfasoara din 1999 si la care participa 12 tari, printre care Romania, Bulgaria, Ucraina, Marea Britanie, Italia, Franta, Cehia, Grecia, Polonia, Olanda, Rusia si Danemarca.

In fiecare an, se defasoara in cate trei tari participante un seminar pe o tema data, anul acesta fiind randul Bucurestiului si al Colegiului „Iulia Hasdeu”, din sectorul 2, sa fie gazda. Perioada de desfasurare a evenimentului este intre 23-30 octombrie.

Subiectul ales a fost invatarea tehnicilor de utilizare a computerului prin sistemul AEL, deoarece si in liceele din Romania se doreste implementarea acestuia.

Sistemul ajuta la predarea, prezentarea si explicarea unor fenomene greu de studiat si inteles prin mijloace conventionale, participarea activa a elevului, dar si testari interactive, care permit o evaluare eficace si rapida a celor ce urmeaza cursurile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro