Sari direct la conținut

Fabrici de vanzare la AVAS

Evenimentul Zilei

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) scoate la vinzare pachetele de actiuni detinute de stat la Hidromecanica si Sere Brasov, Ciprom Ploiesti, Administrare Cazare Cantine Bucuresti si Textila Ardeleana Satu-Mare.

Reluarea privatizarii Hidromecanica va avea loc astazi, cind pachetul de actiuni detinut de stat (50,9%) va fi lansat la vinzare prin negociere pe baza de oferte. Acestea vor putea fi depuse pina pe 8 noiembrie. Statul a mai incercat o data anul acesta sa vinda producatorul de motoare si turbine, insa ofertele primite nu au indeplinit cerintele institutiei.

Producatorul de legume si ciuperci Sere Brasov este in administrare speciala, perioada in care sint suspendate procedurile de lichidare judiciara. AVAS asteapta oferte pentru pachetul de actiuni, reprezentind 91% din capitalul social, pina pe 11 noiembrie.

Institutia cauta investitori si pentru ultima mare societate de constructii din portofoliu, Ciprom Ploiesti.

Potentialii cumparatori vor putea sa prezinte documentele solicitate de AVAS pina pe 24 noiembrie. Pentru a putea participa la privatizarea firmei Administrare Cazare Cantine Bucuresti, potentialii investitori trebuie sa convinga AVAS ca pot investi cel putin doua milioane de euro in companie.

Cele patru societati vor fi privatizate prin negocieri pe baza de oferte finale. AVAS vinde prin licitatie cu strigare este Textila Ardeleana Satu-Mare, unde pachetul statului este 39,7%. Documentele de participare la licitatie vor putea fi depuse pina pe 8 noiembrie, iar licitatia va avea loc pe 9 noiembrie, la sediul AVAS.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro