Sari direct la conținut

Gallup: Bush si Kerry, aproape la egalitate

Gardianul

Cursa electorala pentru Presedintia americana continua sa fie stransa, George W. Bush beneficiind de un avans foarte mic in fata lui John Kerry in optiunile potentialilor alegatori, potrivit unui sondaj realizat de CNN, USA Today si Institutul Gallup. Circa 51 la suta din alegatorii potentiali au declarat ca il vor vota pe George W.

Bush, in timp ce 46 la suta si-au exprimat sprijinul pentru John Kerry. Marja de eroare a sondajului este de trei puncte procentuale, astfel incat rezultatele nu sunt suficient de clare pentru a determina un castigator. Potrivit rezultatelor sondajului, cei doi candidati sunt sprijiniti de un numar aproximativ egal de alegatori inregistrati. Dintr-un esantion de 1.

461 de alegatori inregistrati, 49 la suta si-au exprimat sprijinul pentru Bush, iar 47 la suta au declarat ca il vor vota pe Kerry.

Potrivit AFP, strategii politici americani sunt constienti, inaintea scrutinului prezidential din Statele Unite, ca viitorul ocupant al Casei Albe va fi decis de voturile alegatorilor inca nehotarati in circa 12 state. America este divizata, dar in timpul scrutinului vor conta doar cateva state unde diferenta intre cei doi candidati este extrem de mica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro