Sari direct la conținut

Garantii pentru microcredite in maximum trei zile

Romania Libera

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a lansat catre banci un nou produs destinat microintreprinderilor si intreprinderilor nou infiintate: garantiile pentru microcredite in valoare de pana la 10.000 de euro, cu un cost pentru beneficiarul finantarii de numai 100 de euro. Garantia se va emite in maximum trei zile lucratoare de la primirea solicitarii de garantare.

Aceasta va acoperi pana la 80% din valoarea finantarilor cu termen de rambursare mai mare de 12 luni, respectiv pana la 70% din valoarea creditelor cu termen de rambursare mai mic sau egal cu 12 luni.

De asemenea, solicitantii de finantare trebuie sa indeplineasca o serie de conditii printre care se numara realizarea unei cifre de afaceri anuale echivalente cu pana la doua milioane de euro, sa nu fie detinuti in proportie de peste 25% de una sau mai multe intreprinderi, care nu fac parte din categoria intreprinderilor mici si mijlocii, sa aiba un capital majoritar privat, iar numarul mediu

anual de salariati sa fie mai mic de 10. De asemenea, activitatea pe care o desfasoara trebuie sa le permita rambursarea la scadenta a finantarii. Totodata, fondul nu va acorda garantii beneficiarilor care au datorii restante la bugetele de stat, la banci etc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro