Sari direct la conținut

Germania deschide «balul» la Campionatul Mondial din 2006

Gardianul

Onoarea de a disputa partida de deschidere a Cupei Mondiale din 2006, programata pe 9 iunie, la Munchen, ii va reveni tarii gazda, Germania. Aceasta decizie a fost luata, ieri, de Comisia de organizare a FIFA, care s-a reunit la Zurich. „Suntem bucurosi sa jucam primul meci pe noul stadion din Munchen.

Speram sa fie o atmosfera fantastica in arena si sa avem cat mai mult sprijin din partea suporterilor”, a declarat antrenorul Nationalei germane, Juergen Klinsmann, cu toate ca, anterior hotararii luate de FIFA, el anuntase ca ar dori ca detinatoarea titlului, Brazilia, sa dispute acest meci de deschidere pentru a nu pune prea multa presiune asupra elevilor sai.

Interesant este faptul ca ultimul meci de deschidere a unei Cupe Mondiale disputat de catre tara organizatoare a fost Mexic – URSS 0-0, ce a avut loc in urma cu… 34 de ani, la Ciudad de Mexico. De atunci, onoarea de a inaugura turneele finale a revenit campioanei mondiale en titre.

Tot ieri, Comisia FIFA a confirmat ca tragerea la sorti a grupelor Cupei Mondiale 2006 va avea loc pe 9 decembrie 2005, la Leipzig.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro