Sari direct la conținut

Google ajuta Microsoft in promovarea Windows

Chip Online

Microsoft si-a gasit un aliat neasteptat care il ajuta in promovarea sistemului de operare Windows XP: Google. In timp ce conducerea companiei este implicata intr-un adevarat razboi impotriva Google pe frontul motoarelor de cautare pe Internet, Microsoft a inceput sa ofere pe propriul sau site o aplicatie de cautare dezvoltata de Google.

Aplicatia Google Deskbar este inclusa in Microsoft Partner Pack for Windows, o colectie de produse Microsoft si de la terti lansata saptamana trecuta, pe care Microsoft o descrie ca „pachetul suprem de aplicatii” pentru un PC Windows XP.

Deskbar adauga un camp de cautare in taskbar-ul Windows, permitandu-le utilizatorilor sa efectueze cautari pe Internet cu Google fara a mai fi nevoiti sa deschida un browser. Printre celelalte aplicatii din Partner Pack se afla ETrust EZ Antivirus 2005 de la Computer Associates International si Post-it Software Notes de la 3M.

Promotia Microsoft care ofera aplicatia Google Deskbar se petrece in timp ce compania lucreaza la lansarea versiunii beta a propriului motor de cautare MSN Search si a unei aplicatii pentru cautarea pe desktop.

Includerea Google Deskbar in Windows Partner Pack este un exemplu de cum Google poate fi un partener pentru divizia Windows a Microsoft in timp ce este rivalul MSN, o divizie mai mica a Microsoft care si-a incheiat in iunie primul trimestru profitabil din existenta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro