Sari direct la conținut

Guvernul vrea castraveti murati croncanti, fara zbarcituri sau parti moi

Adevarul

Fiecare gaina crescuta in aer liber va trebui sa beneficieze de cel putin 4 mp de teren disponibil, au decis, printr-un ordin comun, ministrii Agriculturii si Sanatatii, impreuna cu presedintele Autoritatii pentru Protectia Consumatorului.

Potrivit acestui ordin, densitatea gainilor crescute in aer liber trebuie sa fie de maximum 2.500 de exemplare la un hectar de teren. In plus, pe parcursul, zilei animalele vor trebui sa aiba acces continuu in aer liber.

Prin acelasi ordin, ouale se clasifica dupa greutate, in XL cele peste 73 g, L, M si S, cele mai mici fiind sub 53 g. Masurile de aliniere la norme nu se opresc aici. Preocuparile guvernamentale merg mai departe.

Castravetii intregi vor putea fi denumiti cornison numai in cazul in care vor avea un diametru de maximum 27 mm, au decis printr-un alt ordin comun, publicat in Monitorul Oficial, ministrii Agriculturii si Sanatatii, alaturi de presedintele Autoritatii pentru Protectia Consumatorului.

Potrivit aceluiasi ordin, castravetii conservati in recipiente mai mici de patru litri vor trebui sa aiba o grosime de cel mult 54 de mm. In plus, castravetii murati vor trebui sa fie obligatoriu crocanti, fara zbarcituri sau parti moi.

Ordinul mai prevede ca in Romania vor putea fi conservati si castraveti „julienne” – taiati longitudinal, in felii egale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro