Sari direct la conținut

Hagi, declarat antrenorul lunii in Turcia

Prosport

Gica Hagi s-a intors in forta. Cu el pe banca, Galata conteaza din nou in lupta pentru titlu, iar fostul antrenor al nationalei si-a recapatat increderea. Gica Hagi este noul sultan de Stambul. Performantele sale cu Galatasaray realizate in aceste prime zece etape au impresionat pe toata lumea: conducere, suporteri, presa.

Ultima a fost nevoita sa inlocuiasca de urgenta tonul taios de iatagan de care a abuzat dupa primele doua jocuri si sa se grabeasca sa ridice, spasita, caramizi la soclul statuii lui Hagi. Daca intrebi in acest moment la Istanbul in fieful “leilor” cine este cel mai iubit la Galatasaray, raspunsul va veni dintr-o suflare: Hagi.

De altfel, parca pentru a da deplina credibilitate pozitiei sale bine consolidate, cotidianul Milliyet a facut recent un sondaj de opinie printre cititori si 93 la suta au declarat ca au toata increderea in antrenorul Hagi.

93 la suta reprezinta un procent impresionant, in conditiile in care Gica se afla practic la primul sau mandat, deoarece sezonul trecut a venit prea tirziu pentru a mai influenta in vreun fel clasarea finala a echipei sale.

Excelentele evolutii ale echipei Galatasaray si-au gasit aprecierea si in premiile pe care aceasta formatie le-a obtinut din partea firmei de asigurari Isik pentru luna septembrie. Astfel, Gica Hagi a fost desemnat antrenorul lunii, pentru prima oara in cariera sa, presedintele Ozhan Canaydin cel mai bun conducator, iar Necati Ates a iesit cel mai bun jucator.

Judecind dupa rezultatele obtinute si in luna octombrie de galben-rosii, foarte probabil vom asista la un bis.

Il Luce: “Galata arata bine!”

Desi acum antreneaza in campionatul Ucrainei, aflindu-se pe banca liderului Sahtior Donetk, Mircea Lucescu urmareste cu mult interes ceea ce se intimpla in superliga turca. El a acceptat sa vorbeasca pentru ProSport despre sansele echipei lui Hagi la titlu. “Am vazut-o pe Galatasaray si imi place foarte mult. E o echipa bine legata, care stie ce vrea.

Se vede ca sint pe drumul cel bun si ma bucur mult pentru Gica”.

Hagi Despre…

…Galatasaray

“Ma bucur mult pentru rezultatele inregistrate pina acum. Galatasaray e un club mare, care are tot timpul ca obiectiv sa cistige cit mai multe trofee. La Trabzon a fost o victorie importanta, lucrurile au inceput sa se aseze tot mai bine, dar drumul e greu si lung. Nici cariera mea de antrenor nu e usoara, dar merg inainte. Cit dai, atit primesti.

Stiu ca mai am foarte mult de munca, dar vreau sa reusesc.”

…Familie

“E adevarat ca am declarat in presa turca despre faptul ca iubesc fotbalul mai mult decit familia. Dar este o dragoste aparte. Si familia este ceva special, lucru pe care sotia mea il stie si il intelege. Fotbalul mi-a dat totul si sint dator, la rindul meu, sa dau cit mai mult.

Copiii invata la British School si nu prea ne vedem, pentru ca eu vin acasa zilnic in jur de ora 21, iar ei sint la culcare inca de la 19:30. Timpul liber mi-l petrec mai mult alaturi de bunul meu prieten Gabi Balint, cu care mai pun la punct ce ni se pare ca nu a mers bine in meciuri sau la antrenamente. Acum, fiindca e Ramadan, facem antrenamente doar dupa-amiaza”.

…Echipa nationala

“Trebuie sa ne adaptam la actuala situatie, e o sansa si pentru alti jucatori de a arata ce pot, de a ajunge in echipa nationala. In Armenia nu va fi usor, dar trebuie sa se stringa rindurile, sa se realizeze o mobilizare totala pentru a ne atinge obiectivul calificarii. Il simt totusi increzator pe nea Puiu, chiar daca este foarte preocupat de numeroasele probleme care s-au adunat”.

…Adrian Mutu

“Fireste ca am vorbit cu Mutu despre situatia in care se afla. Numai Dumnezeu nu greseste. Pentru el important este sa mearga inainte. Eu il sustin in totalitate. Sint linga el, pentru ca in primul rind este al nostru, al romanilor. E un moment foarte greu pentru el. Cind paharul se sparge, nu ai cum sa-l faci la loc”.

…Politica

“Pe mine sa nu incerce sa ma caute nici un politician, pentru ca asa ceva nu ma va interesa niciodata. Nu cunosc politica si nu ma intereseaza. Ii las pe altii carora le place si care se pricep.” sorin.dumitrescu@prosport.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro