Sari direct la conținut

Legea nr. 132 din 15 iulie 1997 privind rechizitiile de bunuri si prestarile de servicii in interes public ***

HotNews.ro

Legea nr. 410 din 18 octombrie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 132/1997 privind rechizitiile de bunuri si prestarile de servicii in interes public.

Rechizitia de bunuri si prestarile de servicii reprezinta masura cu caracter exceptional prin care autoritatile publice imputernicite prin lege obliga agentii economici, institutiile publice, precum si alte persoane juridice si fizice la cedarea temporara a unor bunuri mobile sau imobile.

Bunurile rechizitionate vor fi puse la dispozitia fortelor destinate apararii nationale sau a autoritatilor publice, la declararea mobilizarii generale sau partiale ori a starii de razboi, la instituirea starii de asediu sau de urgenta, precum si in caz de concentrari, exercitii si antrenamente de mobilizare ori pentru prevenirea, localizarea, inlaturarea urmarilor unor dezastre, cat si pe

timpul acestor situatii.

Bunurile consumptibile si cele perisabile pot fi rechizitionate definitiv, cu plata despagubirilor prevazute de lege.

Cetatenii apti de munca pot fi chemati pentru prestari de servicii in interes public, constand in efectuarea unor lucrari sau desfasurarea unor activitati in situatiile prevazute mai sus.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro