Sari direct la conținut

Libertatea: Aruncat ca o masea stricata

Libertatea

Clubul londonez a rupt contractul cu fotbalistul roman, dar ii va plati in continuare salariul de 60.000 de euro pe saptamana, pana cand Federatia engleza va decide suspendarea acestuia.

Cotidianul „The Sun” a scris ca Mutu a recunoscut in fata oficialilor lui Chelsea ca este dependent de cocaina! Chelsea a dat ieri un comunicat prin care anunta concedierea lui Mutu, acuzandu-l pe acesta de comportament indecent.

„Mutu s-a confesat sefilor sai ca este un consumator regulat de cocaina si ca a fost dependent inca de la inceputul anului”, sustine tabloidul „The Sun”, primul ziar care a anuntat ca romanul a fost depistat pozitiv cu cocaina.

Sursele lui „The Sun” din interiorul lui Chelsea au dezvaluit ca oficialii clubului au avut de ales intre doua solutii: prima ar fi fost sa il suspende pe Mutu, sa il ajute sa se recupereze, pentru ca apoi sa il vanda, iar cea de a doua – sa il concedieze.

„Au ales sa il dea afara, printr-un comunicat in care si-au facut cunoscuta pozitia fata de fotbalistii care consuma droguri”, scrie „The Sun”. Prin concedierea lui Mutu, Chelsea nu isi va recupera nici un ban din suma investita in atacantul roman, 23 de milioane de euro, plus cele 3 milioane de euro pe an, salariul lui Adrian. „Mutu a devenit jucator liber.

El va putea sa isi caute echipa, iar Chelsea nu va primi nimic. Clubul a spus ca principiile sunt mai importante decat banii pe care ii pierde cu Mutu”, au mai declarat sursele ziarului.

„E cea mai dura masura luata pana acum”

„The Sun” a publicat si declaratia unui oficial al Federatiei Engleze de Fotbal, data sub protectia anonimatului. „Este cea mai dura masura luata pana acum in fotbalul englez impotriva unui jucator depistat pozitiv. Chelsea Londra nu a dorit ca imaginea clubului sa fie asociata cu aceea a unui fraier care prizeaza cocaina.

Mutu nu doar ca a consumat acest drog, dar a si admis ca acesta i-a afectat prestatiile din teren. in acest moment, Adrian Mutu se poate considera norocos daca il va lua o echipa de cartier”, a mai spus oficialul Federatiei.

„Au vrut sa scape de el”

Presedintele Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti din Anglia, Gordon Taylor (foto), i-a acuzat pe oficialii lui Chelsea de faptul ca i-au intins o capcana lui Adrian Mutu, pentru a scapa de el, a scris BBC. „L-au testat intentionat pe Mutu pentru a se descotorosi de el, in loc sa inceapa un proces de reabilitare a acestuia.

Poate ca atitudinea lor este „toleranta zero”, insa aceasta nu este o metoda pe care noi o aprobam. Chelsea are o responsabilitate. Ne-am astepta sa acorde interes starii morale si sociale a angajatilor sai”, a spus Taylor. Acesta s-a declarat surprins de hotararea luata de Chelsea.

„Mi se pare uluitor ca nu sunt dispusi sa discute problema cu jucatorul si sa dea un exemplu, incurajand programul de reabilitare si ajutandu-l astfel sa revina la starea sa normala”.

Directorul clubului spune ca romanul a fost testat deliberat

Directorul executiv al clubului Chelsea, Peter Kenyon (foto), a declarat ca Adrian Mutu, depistat pozitiv in urma unui control antidoping, a fost testat deliberat, deoarece conducerea gruparii banuia ca fotbalistul roman consuma droguri. „O evaluare clinica in timp ne-a facut sa ne gandim ca modul de comportare al lui Mutu ar putea fi asociat cu consumul de droguri.

Contractul prevede clar renuntarea la serviciile fotbalistului in cazul in care acesta consuma orice tip de droguri”, a spus el. „Contractul e foarte clar, iar in ceea ce-i priveste pe fotbalistii care consuma substante de imbunatatire a performatelor sportive sau droguri recreationale, pur si simplu nu e loc pentru ei”, a declarat Kenyon.

Mutu a aflat vestea cand era cu Alexandra

Adrian Mutu a auzit pentru prima oara de varianta concedierii sale de la Chelsea joi dupa amiaza in timp ce se afla la Roma, alaturi de Alexandra, fosta sa sotie.

Initial, Adrian nu a vrut sa creada stirea, sustinand ca va fi suspendat de fapt doar doua luni, dupa care se va putea duce sa joace la Galatasaray Istanbul, in echipa nasului sau, Gheorghe Hagi! in alta ordine de idei, Spiridon Mutu, tatal „Briliantului”, a izbucnit in plans la ora trei dimineata, dupa ce a aflat de la sotia sa verdictul clubului londonez referitor la Adrian.

Surse bine informate ale cotidianului „ProSport” sustin ca, la aflarea tulburatoarei vesti, Mutu si-a anuntat apropiatii ca intentioneaza sa se lase de fotbal!

„E tanar, poate reveni”

Walter Zenga, antrenor Steaua: „Prin felul in care a fost reflectata aceasta situatie, Mutu a devenit cel mai prost om din lume, dupa ce pana acum zece zile era cel mai bun jucator din Romania. Trebuie sa stam langa el, sa-l ajutam, poate reveni – este tanar, nu are 35 de ani.

Cine nu a gresit macar o data in viata? in Italia, un antrenor care s-a batut pe teren a fost suspendat initial trei ani, apoi pedeapsa i-a fost redusa la doi ani, dar nu i-a fost reziliat contractul”. Victor Becali (impresar FIFA): „Cei de la Chelsea nu au fost fair play. Nu ar fi trebuit sa faca public acest lucru.

A fost anuntat Adi, insa nu era nevoie sa fie data in presa aceasta decizie pana la aflarea pedepsei”. Jose Mourinho, antrenor Chelsea: „Mutu se izola de grup, era victima unor accidentari neasteptate, tot timpul parea obosit, se concentra cu dificultate, avea probleme cu politia in Romania, dadea declaratii oficiale false si fara sens, toate acestea au ridicat multe semne de intrebare”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro