Sari direct la conținut

Mama premierului a cumparat o casa de la apropiatii Camatarilor

Romania Libera

Dupa modelul Zambaccian, pretul achizitiei este suspect de avantajos: 65.000 de dolari pentru 130 mp intr-o vila de lux in Primaverii!?

Averea imobiliara a familiei Adrian Nastase se inmulteste pe an (de mandat) ce trece. Ultima achizitie locativa a familiei candidatului PSD+PUR la alegerile prezidentiale a fost preluata de la Cristian Sindie, om de afaceri al carui nume este corelat cu cel al fratilor Camataru si al lui Nicu Gheara, personaje despre care se spune ca fac parte din lumea interlopa a Romaniei.

Noi nu credem ca Adrian Nastase are legaturi cu cei acuzati de institutiile statului ca fiind reprezentanti ai mafiei.

Poate doar „intamplarea” a facut ca Elena Nastase, mama premierului, sa-si cumpere in aprilie 2001 un apartament de lux in cartierul Primaverii de la o persoana banuita a avea afaceri cu clanul Camataru si cu Nicu Gheara (insusi aparatorul fratilor Balint, avocatul Costea, a confirmat in contextul procesului: „Persoana i-a imprumutat bani lui Cristian Sindie, care a refuzat sa mai returneze

suma invocand faptul ca este cu Nicu Gheara. Cristian Sindie nu poate fi adus in fata instantei pentru a da declaratii – in procesul Camatarilor, n.r. – intrucat a cumparat un apartament in cartierul Floreasca, unde locuieste mama premierului Adrian Nastase”). Bunele relatii dintre Cristian Sindie si familia Adrian Nastase sunt demonstrate de inca doua aspecte.

Primul: Elena Nastase recunoaste in contractul de vanzare-cumparate incheiat pe 25 aprilie 2001 ca „vanzarea (apartamentului – n.r.) nu a fost intermediata, partile cunoscandu-se personal”. Al doilea: tranzactia dintre Sindie si Elena Nastase s-a legalizat in vila Jean Texier nr.

4, unde premierul a avut sediul firmei sale de avocatura si unde in prezent isi desfasoara activitatea Fundatia Mileniul 3 a Danei Nastase.

Noua achizitie imobiliara a familiei Nastase o reprezinta un apartament de lux cu o suprafata de 130 mp situat la etajul 1 al unei vile de pe strada Moliere nr. 10, sector 1, cartierul Primaverii, achizitionat cu modesta suma (pentru zona rezidentiala in care este amplasat) de 65.000 dolari.

Se vede treaba ca atat premierul, cat si membrii familiei sale au mana buna atunci cand cumpara spatii locative. Agentii imobiliari au estimat apartamentul din Moliere nr. 10 ca valorand aproape 150.000 dolari in anul 2001.

Dupa cum se stie, in anul 1998 liderul PSD, Adrian Nastase, a cumparat de la ex-deputatul PDSR Gabriel Bivolaru (sotul altei devalizatoare de banci) un pretios teren de 700 mp in strada Zambaccian nr. 16 cu suma de 11.000 dolari. Expertii imobiliari au apreciat terenul ca valorand, pe piata, in jur de 300.000 dolari. (continuare in pagina de eveniment)

Un articol de Iulia Vaida, Ada Mesesan

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro