Sari direct la conținut

Pink TV – primul post de televiziune gay din Franta

BBC

Pink TV – Televiziunea Roz – este un post de televiziune prin cablu care spera sa atraga publicitate destinata cuplurilor homosexuale – un segment social cu o putere de cumparare substantiala.

Dupa ce a ales un primar homosexual, Parisul a lansat primul post de televiziune prin cablu destinat homosexualilor si lesbienelor – desi proprietarii sai spera sa atraga deopotriva si publicul heterosexual.

Grila de programe cuprinde emisiuni de moda, comedii, dezbateri pe subiecte de interes pentru comunitatea gay si – de patru ori pe saptamana – la ore tarzii – filme porno.

‘Evolutia societatii’

Petrecerea de inaugurare s-a tinut la Palais de Chaillot, care a fost scaldat in lumina roz – o culoare asociata cu comunitatea gay.

Printre cei doua mii cinci sute de invitati s-a numarat si fostul prim ministru, Laurent Fabius, care a remarcat ca lansarea acestui post de televiziune e un semn ca societatea a evoluat.

Homosexualitatea este tot mai mult acceptata in Franta unde cuplurile gay au obtinut recent dreptul de a incheia un contract de viata, asemanator celui de casatorie, si unde pentru prima oara in istorie un cuplu de lesbiene a obtinut drepturi parintesti asupra copilului lor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro