Sari direct la conținut

Pleaca Hamutovski?

Gazeta Sporturilor

Portarul bielorus are oferte tentante din Rusia, Steaua putind obtine in schimbul sau peste un milion de dolari. 30 de meciuri a jucat Vasili Hamutovski la Steaua, in Divizia A. Transferat in vara lui 2003, portarul in virsta de 26 de ani a fost cel mai bun fotbalist stelist sezonul trecut, avind o medie a notelor acordate de reporterii Gazetei Sporturilor de 6,52.

Surse din anturajul clubului FC Arges sustin ca Steaua s-a interesat deja de conditiile transferului lui Danut Coman in Ghencea, ca varianta de inlocuire a lui Hamutovski

Mai avem nevoie de un portar!”, a anuntat Gigi Becali saptamina trecuta, cind a discutat pe chat cu cititorii Gazetei. Afirmatia patronului stelist da de inteles ca e posibil ca Hamutovski sa plece in iarna. In sprijinul acestei idei vine si dialogul purtat intre bielorus si Becali, inaintea meciului retur cu TSKA Sofia.

„Daca nu aperi bine acum, iti promit ca pina la finalul contractului, inca trei ani, vei sta pe banca de rezerve! Nu iti dau voie sa te transferi in alta parte!”. Dupa partida, fericit de calificare, seful clubului i-a zis lui Hamutovski: „Bravo, poti sa pleci in iarna!”. „Acum nu mai vreau eu sa ma despart de Steaua”, a fost replica goalkeeper-ului.

Totusi, faptul ca nu i se garanteaza postul de titular, coroborat cu ofertele bune pe care le are din spatiul ex-sovietic, l-ar face pe Vasili sa accepte transferul din Ghencea. Surse din interiorul clubului au dezvaluit ca o puternica echipa din Moscova i-a propus asta-vara un salariu de 275.000 de dolari, plus 1,1 milioane de dolari pentru Steaua, dar Gigi Becali a refuzat tranzactia.

E foarte posibil ca propunerea sa fie reinnoita in decembrie, caz in care s-ar putea produce despartirea dintre Hamutovski si ros-albastri. O piedica importanta ar fi insa calificarea Stelei in primavara europeana, situatie in care Gigi Becali n-ar agrea slabirea lotului.

Radoi s-a antrenat normal

Pentru prima data dupa pauza de peste doua luni, Mirel Radoi a facut ieri antrenament in acelasi ritm cu colegii sai, participind la exercitiile cu mingea si la obisnuita miuta. La testul de miercuri, cind a evoluat tot jocul amical cu Steaua II, capitanul ros-albastrilor nu a mai avut nici un fel de probleme, astfel ca din punct de vedere medical el este apt de joc.

Dupa ziua de ieri ramine insa incerta folosirea lui Florentin Dumitru in partida cu FC National de duminica.

Zenga regreta conflictul cu Borcea

Dupa ce marti declarase ca „lui Borcea i s-a borcit capul”, suparat ca dinamovistul ironizase eliminarea Stelei din Cupa Romaniei, Walter Zenga a revenit ieri: „Imi pare rau ca am spus acele lucruri, n-a fost frumos din partea mea. Chiar regret ce s-a intimplat, mai ales ca antrenorul trebuie sa fie un exemplu pentru jucatori, spectatori si propriul club.

Vreau sa duc o viata linistita aici, nu sa ma cert cu lumea si sa apar prin ziare cu astfel de afirmatii care n-au legatura cu fenomenul sportiv”.

ADVERSARI CUPA UEFA

Inca o infringere pentru Parma

Adversara de joi a Stelei din runda a doua a grupelor Cupei UEFA a revenit pe penultimul loc din Serie A. Parma a pierdut miercuri seara a patra partida in 8 etape, 1-2 la Cagliari. Dupa o prestatie nervoasa, influentata de eliminarea lui Paolo Cannavaro in finalul primei parti, emilienii s-au intors cu mina goala din Sardinia.

Antrenorul Silvio Baldini a folosit formula: Frey – Potenza (88 Ruopolo), P. Cannavaro, Bovo, Bonera – Simplicio (45 Contini), Bolano (54 Grella), Marchionni – Morfeo – Bresciano, Gilardino. / Daniel Scorpie

Bilbao s-a calificat

Ultima adversara a echipei lui Walter Zenga din grupele Cupei UEFA a trecut mai departe in Cupa Spaniei. Incepind cu o echipa lipsita de trei titulari, Athletic Bilbao a invins miercuri seara (1-0) pe Segoviana, in „32”-imile de finala, prin golul lui Yeste.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro