Sari direct la conținut

Politica externa – miza a campaniei electorale

HotNews.ro

Comentatorii politici Valentin Stan si Cristian Preda au comentat in cadrul emisiunii „Romania la raport”, sustinuta de Carol Sebastian la Radio MIX, implicatiile declaratiilor lui Traian Basescu cu privire la modul in care guvernul a semnat mai multe contracte cu parteneri straini.

Traian Basescu a acuzat guvernul si partidul de guvernamint de lipsa de transparenta si nerespectarea legislatiei in acordarea contractelor guvernamentale.

Guvernul si PSD au reactionat acuzindu-l pe candidatul Aliantei DA ca ar pune in pericol integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Analistul politic Cristian Preda a apreciat ca declaratiile lui Traian Basescu a venit pe fondul unor semnale venite din presa, iar pozitia sa este in concordanta cu cea a organismelor europene. In opinia lui Cristian Preda, cea mai mare problema ridicata de declaratiile lui Basescu este vehementa limbajului folosit.

Participant la dezbaterea de la Radio MIX, Valentin Stan a afirmat ca declaratiile lui Traian Basescu sint facute in scop electoral, duritatea acestora fiind acceptata ca parte a practicii democratice. Valentin Stan este convins de faptul ca Traian Basescu si-ar schimba discursul daca ar fi ales sef al statului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro