Sari direct la conținut

Ponta il ataca dur pe Dan Nica

Evenimentul Zilei

O data cu revenirea lui Mitrea la virful PSD, “micul buldog” a prins curaj

Un nou meci la virful PSD: combatanti – Victor Ponta si Dan Nica. Dupa ce parea ca se resemnase cu indepartarea tinerilor de pe liste, Ponta l-a atacat ieri, virulent pe Dan Nica,unul dintre liderii pesedisti care au gestionat alegerile preliminare din partid.

Victor Ponta i-a adresat lui Nica “epitete” grele, acuzindu-l mai pe ocolite de demagogie si comparindu-l cu personajul caragialesc Ghita Pristanda.

Ponta sustine, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca departamentul condus “inca” de Dan Nica a dat publicitatii date inexacte referitoare la tinerii candidati. Ponta incrimineaza un comunicat de miercuri al PSD intitulat “10 tineri se afla pe prima pozitie pe listele PSD+PUR” .

“Comunicatul “emanat” de departamentul aflat inca in coordonarea lui Dan Nica continua seria de dezinformari si date inexacte referitoare la tinerii candidati, produse in ultima perioada de acest serviciu intern al partidului”, se arata in documentul semnat de Victor Ponta si citat de Mediafax.

Liderul TSD sustine ca materialul aminteste de vestitul personaj Ghita Pristanda, numarind “in mod jenant” tinerii: “doi la prefectura, doi la scoala de fete…..

” Ponta considera ca documentul realizat de departamentul coordonat de Nica ar fi trebuit sa accepte “cu sinceritate si realism” o situatie concreta, cunoscuta de majoritatea membrilor de partid si reflectata pe larg in toata mass-media.

Cei zece tineri de pe liste sint de fapt cinci

“Desi in toate declaratiile oficiale ale partidului, sustinute in mod public chiar de Dan Nica, s-a vorbit foarte clar de “tineri pina in de 35 ani”, in comunicatul mentionat mai sus se vorbeste de 10 tineri (din 84 de locuri la Senat si Camera Deputatilor) care sint de fapt cinci.

Un exemplu este elocvent, data de nastere a colegului nostru, ministrul Serban Nicolae, este schimbata din cea reala – 1968 – in 1970 numai pentru a putea iesi socoteala strimba”, afirma Ponta.

El ii transmite lui Nica ca “experienta pierderii alegerilor locale in judetul Galati era suficienta, iar munca politica eficienta din Dimbovita, Vrancea, Gorj sau alte judete constituie modelul de urmat”.

Ponta a simtit schimbarea de macaz: ode lui Mitrea

Liderul TSD mai spune ca trebuie sprijinita activitatea “extraordinara” declansata in ultimele zile de Miron Mitrea, Octavian Stireanu si alti lideri nationali sau locali ai PSD, prin care se incearca “recuperarea timpului irosit cu incompetenta ultimelor luni”.

“Noi toti, cei care dorim sa invingem, trebuie sa sprijinim si pregatirea pentru campania ce bate la usa, nu sa o sabotam prin comunicate stupide si presiuni facute fata de mass-media pentru a bloca alti colegi sau a demonstra cine detine monopolul de comunicare referitor la activitatea noastra”, a subliniat Ponta.

El mai afirma ca sansa PSD de victorie “depinde de capacitatea noastra de a fi solidari, activi, creativi si mai ales de a spune ADEVARUL, nu de “emanarea” de comunicate mai demagogice si mai fanteziste decit ale Opozitiei”.

Contactat de Mediafax pentru precizari suplimentare, Victor Ponta a declarat ca isi asuma integral comunicatul, pe care, de altfel, l-a publicat si pe site-ul TSD. Iesirea furibunda a lui

Victor Ponta e, doar in aparenta, de neexplicat.

Stranie coincidenta, liderului TSD i-a revenit vocea tocmai cind la virful partidului au revenit si liderii din vechea garda: Dan Ioan Popescu si Miron Mitrea. Or, Dan Nica, cel atacat acum de Ponta, este unul din cei care i-au inlocuit pe cei care in urma cu doua luni au trecut in plan secund.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro