Sari direct la conținut

Primul festival fusion din Romania

TVR

Proiectul MultiFusionFest, primul festival din Romania dedicat fenomenului fusion, se desfasoara de vineri pana duminica, la sala ArCuB si la Radiodifuziunea Romana.

Fenomenul fusion combina genurile muzicale jazz, electro, muzica contemporana, experimentala cu improvizatia si dansul, fiind o „foarte frumoasa colaborare intre universul sunetelor: sunetul dansului, al fiintei si al trairilor noastre”, a precizat coregraful Liliana Stefan.

„Fusion este un fenomen incitant, mai putin cunoscut la noi, fenomen care isi propune sa aduca diferite elemente de limbaj muzical intr-o combinatie unica”, a adaugat Mihaela Vosganian, directoarea festivalului.

Irinel Anghel, coordonatorul artistic al acestui proiect, a precizat ca acest gen de spectacol este cunoscut in America sub numele de „cross-over music” si a aparut in urma cu 30 de ani. „In Romania, prin aceasta initiativa se deschid frontierele printr-un dialog al artelor, iar rezultatul este un tip de arta hibrid care depaseste orice standard sau incadrare riguroasa”, a spus ea.

Printre invitatii acestei prime editii se numara David Linx si Diederik Wissels (Belgia), Nicolas Simion (Austria) si Florian Weber (Germania), alaturi de formatiile East Village, Free Sound, Pro Contemporania si Grupul de muzica si dans Inter-Art din Romania. Jamsessionul final va reuni opt muzicieni participanti la acest festival.

Concertele vor avea loc la sala ArCuB si in Studiourile Radiodifuziunii Romane. Pretul biletelor este de 100.000 lei si 50.000 lei la sala ArCuB si de 35.000 lei la Radiodifuziunea Romana.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro