Sari direct la conținut

Rapid-Dinamo, un derby cat un titlu

HotNews.ro

Istoria duelurilor dintre Rapid si Dinamo va consemna episodul 91. Niculae sustine ca in acest an adversarii trebuie sa-si ia gindul de la puncte pe Giulesti. Golgeterul Rapidului spera sa marcheze si in partida de miine seara, de la ora 20:15, transmisa in direct de TVR 1.

Niculae este si liderul la zi al golgeterilor din Divizia A, la egalitate cu Gigel Bucur, insa atacantul Sportului are trei dintre cele opt goluri inscrise din penalty

– Nico, sinteti in criza?

– Nu, chiar daca nu reusim jocuri prea bune in deplasare, nu se poate spune ca am intrat in criza. Iar meciul cu Dinamo se joaca pe Giulesti, unde pina acum am cistigat tot.

– Jucati de frica suporterilor in Grant?

– Nu de teama lor, ci sustinuti de ei, iar la meciul asta stiu ca nici nu trebuie sa-i rog sa umple stadionul. Sper ca duminica seara, la zece si un sfert, sa ne pupam intre noi, bucurosi ca am cistigat inca trei puncte. Ii respectam pe dinamovisti, sint in forma, dar noi vom cistiga. Mai ales ca la un rezultat de egalitate nu s-ar bucura decit Steaua. Si National, evident.

– De ce va prezentati asa slab in deplasare?

– Probabil ca nu ne concentram asa cum trebuie. Cam la fiecare meci am avut ocazii la inceput dar n-am marcat, iar trecerea timpului ne facea sa nu mai fim suficient de lucizi.

– De la Dinamo de cine ti-e frica?

– De absolut nimeni, dar fotbalisti ca Niculescu, Danciulescu sau Petre nu pot lasa indiferent nici un adversar. Cui crezi ca-i poate fi teama atunci cind vede un stadion intreg in alb-visiniu si cintind „Sintem peste tot acasa, portile ni se deschid”!?

– Pari foarte optimist, pe ce te bazezi?

– Pe forta grupului, s-a vazut ca formam o familie mai ales la meciurile importante, iar partida cu Dinamo chiar este un derby.

19 victorii in fata „ciinilor” au obtinut visiniii in cele 45 de meciuri disputate pe teren propriu. Dinamovistii au 18 izbinzi, iar in opt dispute punctele au fost impartite

BANI

1.500 de dolari vor lua rapidistii in cazul unei victorii cu Dinamo, dublu fata de recompensa obisnuita pe teren propriu

2.500 de dolari au promisi jucatorii lui Andone daca obtin trei puncte

ANTRENORI

Andone: „Voi risca”

Lucescu: „Abia astept”

Antrenorul lui Dinamo crede ca prietenului sau de pe banca Rapidului nu ii este periclitat postul in cazul in care „ciinii” bat in Giulesti

Despre cel mai bun prieten al sau din lumea fotbalului Razvan Lucescu spune ca „e o placere sa ma duelez cu Ando”. Il cunoaste de cind avea 10 ani si Andone impreuna cu Rednic, pe atunci jucatorii Corvinului, se „razbunau” pe el pentru antrenamentele tari ale tatalui sau.

„Va fi o presiune mare, doua loturi echilibrate si va invinge cine se motiveaza mai bine”, a mai spus antrenorul giulestenilor.

Ioan Andone a declarat ca „nu e important ce joaca Rapidul, ci cum o facem noi. Formatia din Giulesti evolueaza foarte bine pe teren propriu. Cu orice risc, trebuie insa sa cistigam pentru a ne apropia de locurile fruntase. Daca pierdem iesim din calcule momentan, pentru ca am atinge cota 5 in dreptul infringerilor din acest sezon si e cam mult.

Am incredere in echipa mea, care a demonstrat in ultimele etape o mare dispozitie in faza de atac. Un egal nu convine nimanui. In primavara, cind am batut Rapidul in Giulesti, am profitat de jocul mai slab al Rapidului. Noi nu mai sintem la nivelul de atunci”.

„Imi face placere si chiar astept cu nerabdare un meci cu o echipa care vine sa joace. Dinamo nu e o formatie care se baricadeaza pe 30 de metri si distruge”

Razvan Lucescu

„Ne leaga o prietenie veche. Cind il aveam pe nea Mircea antrenor, isi lua baiatul in cantonamente. Recunosc ca-l mai sicanam pentru ca era copilul lui”

Ioan Andone

EXPRES

REALIST y Antrenorul Rapidului spune ca nu se poate afirma ca derbyul de duminica e hotaritor pentru titlu. „Mai sint in joc aproximativ 60 de puncte. 60 nu 16! Cu 5 etape in urma se spunea ca Dinamo n-are nici o sansa la campionat si, iata, a avut 4 victorii consecutive si a revenit”.

CRITICI y Razvan Lucescu a facut ieri o comparatie intre actuala generatie de la echipa nationala si cea a lui Hagi si Popescu: „Cind juca Hagi, fotbalistii erau conectati la meci de la inceputul saptaminii, discutau despre adversar, se concentrau. Cei de acum, la fel de talentati, sint preocupati de altceva, au fost educati altfel”.

INDISPONIBIL y Andone a marturisit ca nu se va putea baza pe Bogdan Stelea nici in partida de Cupa cu Gaz Metan Medias. „N-a inceput alergarile usoare, asa ca nici vorba sa revina in poarta”, a spus tehnicianul. Goalkeeperul a facut o intindere in timpul meciului cu Gloria Bistrita.

Laude pentru Sabin

Sabin Ilie s-a pregatit alaturi de echipa toata saptamina, dupa ce fusese lasat acasa la meciul de la Alba Iulia. Este foarte probabil ca Razvan Lucescu sa inceapa meciul cu el titular, mai ales ca a lasat senzatia ca e multumit de comportamentul elevului sau. „S-a pregatit foarte bine, mai bine decit in ultimele trei saptamini.

Am aproape tot lotul la dispozitie, sintem mai numerosi ca niciodata, voi decide duminica dimineata cine joaca”, a afirmat Lucescu.

Derby-ul la „Recurs”

Rapid -Dinamo, meciul-soc al etapei a 11-a, continua duminica seara incepind cu ora 23:00, la emisiunea realizata de Ovidiu Ioanitoaia, Recursul Etapei.

In redactia Gazetei Sporturilor se vor avor afla fata in fata cei doi antrenori, Razvan Lucescu si Ioan Andone, reprezentantii conducerii celor doua cluburi, Dinu Gheorghe si Gigi Netoiu, si golgeterii celor doua combatante, Daniel Niculae si Ionel Danciulescu.

Presedintele CCA, Ion Craciunescu, va fi judecatorul fazelor litigioase, iar presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, va avea o sarcina dubla: sa comenteze victoria cu Standard si sa apere cauza formatiei din Ghencea in fata celor doua rivale. y Stefan Beldie

Invitatii lui Ovidiu Ioanitoaia

Razvan Lucescu – antrenor Rapid

Ioan Andone – antrenor Dinamo

Dinu Gheorghe – presedinte executiv Rapid

Gigi Netoiu – vicepresedinte CA Dinamo

Daniel Niculae – golgeter Rapid

Ionel Danciulescu – golgeter Dinamo

Mihai Stoica – presedinte executiv Steaua

Ion Craciunescu – presedinte CCA

Andrei Vochin – redactor sef adjunct Gazeta Sporturilor

Gazeta Sporturilor – 23 octombrie 2004

Andone risca totul

Atacantii dinamovisti Claudiu Niculescu si Ionel Danciulescu, spera ca si miine sa aiba motive de sarbatoare, pentru a reintra in lupta pentru titlu, asa cum a spus si Ioan Andone. Antrenorul dinamovist spune ca doar in cazul unei victorii in Grant echipa sa va fi iar implicata in lupta pentru titlu.

La capatul unei saptamini in care a sfidat jurnalistii, refuzind sa vorbeasca cu reprezentantii amir.kiarash@prosport.ro

mugurel.dumitru@prosport.ro

ProSport – 23 octombrie 2004

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro