Sari direct la conținut

Romanii sunt cei mai saraci cetateni din regiune

Gardianul

Romanii economisesc si investesc mai putini bani decat locuitorii statelor din Uniunea Europeana, potrivit unui studiu realizat de Unicredit. Mai precis, capitalul acumulat de un roman in 2003 se situa la aproximativ 17% din media pe cap locuitor inregistrata in tarile care au aderat la Uniune in acest an si numai 0,9% din media din statele vechi ale UE.

Studiul a analizat zece state – Bulgaria, Cehia, Croatia, Polonia, Slovacia, Turcia, Estonia, Letonia, Lituania si Ungaria. Pe de alta parte, romanii pastreaza mai putini bani in numerar decat cetatenii statelor care au aderat recent la Uniunea Europeana. Din totalul economiilor realizate, romanii pastreaza in numerar 14,9%, iar locuitorii statelor care au aderat recent tin 15,4% din total.

In tarile mai vechi ale Uniunii, procentul scade la 2,1%. Potrivit studiului citat, actiunile cotate detinute de romani au o pondere dubla in portofoliul de investitii al romanilor – 9,5% din total fata de 4,7% in tarile care au aderat in acest an, respectiv 4,9% in celelalte state ale UE, aspect ce indica o slaba concentrare a acestora, potrivit studiului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro