Sari direct la conținut

Secretar de stat in Ministerul Culturii, ranit grav intr-un accident rutier

HotNews.ro

Doua persoane – un secretar de stat in Ministerul Culturii si un profesor universitar chinez – au fost grav ranite, iar altele patru au suferit rani usoare, intr-un accidet rutier produs, duminica seara, intr-o intersectie din centrul Capitalei, informeaza surse din Politie.

Accidentul s-a produs in jurul orei 19.00, la intersectia dintre bulevardelor Libertatii si Unirii.

Mihai Ionut Constantin Oroveanu (58 de ani) – secretar de stat in Ministerul Culturii si Cultelor si director general al Muzeului de Arta Contemporan – se afla la volanul unui autoturism de serviciu si era insotit de doi profesori universitari chinezi, invitati in Romania, precum si de un angajat al Muzeului.

Cind a ajuns la intersectia cu bulevardul Unirii, Oroveanu a virat la stinga fara a acorda prioritate unui autoturism Toyota care venea din sens opus si la volanul caruia se afla Andrei Linta (19 ani). Nici unul din soferi nu a mai putut evita impactul, astfel ca cele doua masini s-au ciocnit.

Cele doua autoturisme au fost grav avariate, iar Constantin Oroveanu si Yung Ho Chang (44 de ani) au fost grav raniti, fiind transportati la un spital de urgenta din Bucuresti.

Alti doi pasageri ai autoturismului Cielo – Gabriela Popp (29 de ani, angajata a muzeului) si Lu Luia (44 de ani) – au suferit rani usoare, ca si soferul masinii Toyota si un ocupant al acesteia, Radu Prespeanu (19 ani).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro