Sari direct la conținut

Steaua, in cautarea primului gol in poarta italienilor

Realitatea Romaneasca

Reprezentanta Romaniei in grupele Cupei UEFA va evolua joi impotriva Parmei, in cel de-al doilea tur al acestei faze a competitiei, nu doar cu gandul de a obtine un rezultat pozitiv care sa-i netezeasca drumul catre primavara europeana, ci si cu intentia de a inscrie primul gol in poarta unei echipe italiene.

In acelasi timp, misiunea ros-albastrilor se anunta dificila deoarece si formatia emiliana da semne ca-si revine prin rezultatele obtinute in meciurile din campionat. „Parma este dornica sa revina pe drumul victoriei in meciul cu Steaua, echipa care este in cautarea nu doar a primei victorii, ci si a primului gol inscris impotriva echipelor italiene in cupele europene”, noteaza siteul UEFA.

Steaua a disputat, pana in prezent, patru partide cu echipe din „cizma” avand un pasiv usturator: 0-9. In editia 1984/1985 a Cupei Cupelor, a fost eliminata de AS Roma, dupa 0-1 in Italia si 0-0 la Bucuresti. Patru ani mai tarziu, Steaua a fost invinsa de AC Milan cu 4-0 in finala Cupei Campionilor Europeni.

In turul trei al Cupei UEFA, editia 1991/1992, ros-albastrii au fost eliminati de Genoa 1893 dupa un dublu 0-1, iar in 1995, in grupele Ligii Campionilor, a fost intrecuta cu 3-0 de Juventus Torino.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro