Sari direct la conținut

Vacaroiu si Taracila spun ca acuzatiile la adresa lor sunt nefondate

HotNews.ro

Senatorii PSD Nicolae Vacaroiu si Doru Ioan Taracila, ale caror nume figureaza in listele Coalitiei pentru un Parlament Curat (CPC) privind candidatii la Legislativ considerati incompatibili, au sustinut, marti, ca acuzele la adresa lor sint nefondate.

Intrebat cum comenteaza documentul CPC, Vacaroiu a raspuns ca nu este nimic nou.

„Am intrat in campanie electorala, e o societate politica, actioneaza asa cum poate, mai da si la adversari doua-trei cazuri, mai da si dincoace. Nu e cazul lui Vacaroiu”, a spus el, aratind ca, in ceea ce-l priveste, a demonstrat ca nu a luat „un dolar”, nu a luat mita, nu a fost urmarit penal, nu s-a cerut ridicarea imunitatii in cazul sau si nu exista nici o acuzatie la adresa sa.

„Dar, ca sa nu va las in ceata, apropo de ce scrie acolo, va rog sa accesati pe internet site-ul Senatului si aveti raspunsurile la tot ce scrie acolo”, a adaugat Vacaroiu.

Vacaroiu a amintit ca PSD are un Consiliu de Integritate Morala, care a analizat situatia fiecarui candidat in parte, iar unde a fost cazul a dispus si excluderea de pe liste.

„Acum o sa vedeti pe internet, asa am stabilit de comun acord, ca fiecare din cei care sint acuzati sa dea raspunsuri la Consiliul de Integritate Morala si acesta va face o prezentare publica”, a adaugat el.

La rindul sau, senatorul Doru Ioan Taracila a apreciat ca, in documentul CPC, s-au pus cap la cap „anumite acuze care au aparut in anumite medii intr-o anumita perioada”.

„Cert este insa ca, in momentul in care un astfel de documentar este lansat cu o zi inainte de a fi depuse listele electorale, el vizeaza un scop exclusiv politic, din punctul meu de vedere, acela de a ne denigra pe noi, cei o suta si nu stiu citi de la PSD, in sensul de a nu fi implicati in campania electorala, pe de o parte, iar pe de alta parte de a crea o imagine negativa atit asupra

partidului, cit si asupra noastra”, a continuat Taracila.

El a precizat ca, in ceea ce-l priveste, nu are „nici un fel de teama”, apreciind ca a respectat, de-a lungul activitatii sale, atit legea, cit si celelalte norme privind functionarea unui demnitar public in societate.

In legatura cu acuzele care i se aduc, Taracila a spus ca a raspuns inclusiv colegilor de la partid referitor la acestea.

El a sustinut ca nici una din societatile la care este actionar nu are datorii la stat si a negat ca unele din aceste societati ar fi in stare de faliment din cauza datoriilor.

De asemenea, Taracila a calificat drept „hilara” acuza ca prin cabinetul sau de avocatura ar fi incasat, in urma privatizarii unei societati comerciale, suma de 350.000 dolari, aratind ca acest lucru este simplu de verificat, la impozitul pe venitul global.

In ceea ce priveste necombaterea contrabandei, in special la dosarul Jimbolia, in perioada in care a fost ministru de Interne, Taracila a opinat ca, in perioada 1994-1996, fortele ministerului au facut „extrem de multe lucruri” in combaterea acestui fenomen.

Privitor la afirmatiile potrivit carora dupa ancheta facuta de Parchetul General ar fi inceput un dosar penal impotriva sa iar Parlamentul s-ar fi opus ridicarii imunitatii parlamentare in precedenta legislatura, el a aratat ca nu s-a inceput niciodata urmarirea sa penala.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro