Sari direct la conținut

Verdictul in cazul Mutu, amanat pentru saptamana viitoare

HotNews.ro

Deznodamintul in cazul Adrian Mutu se lasa in continuare asteptat. Comisia care trebuie sa pronunte pedeapsa pentru fotbalistul roman descoperit pozitiv la controlul antidoping a demarat ieri procedurile preliminare, dar sentinta se va pronunta abia peste citeva zile.

In acest context, presiunile asupra judecatorilor s-au accentuat, diverse foruri – printre care FIFA si Ministerul Sporturilor din Marea Britanie – cerind ca Mutu sa primeasca o suspendare cit mai mare.

Gica Popescu, impresarul lui Adi Mutu, a ramas la Londra, linga clientul sau. “Baciul” se arata sceptic in privinta sanselor ca “Briliantul” sa scape nesanctionat. “Azi (n.r. – ieri) nu s-a petrecut nimic. S-au demarat operatiunile obligatorii inaintea audierii. Verdictul se va da, probabil, la sfirsitul acestei saptamini.

N-ar fi insa exclus ca, pina la urma, sentinta sa se pronunte chiar saptamina viitoare”, ne-a declarat Popescu ieri dupa-amiaza. Membrii comisiei s-au intilnit ieri cu Peter Kenyon, presedintele executiv de la Chelsea, pentru “o discutie confidentiala”. Zilele acestea urmeaza si audierea lui Adrian Mutu.

“Ar trebui suspendat doi ani”

Dupa ce FIFA a anuntat ca va interveni daca Adrian Mutu nu va primi o suspendare pentru cel putin sase luni, Richard Caborn, ministrul sporturilor din Marea Britanie, face si el presiuni. “Federatia Engleza de Fotbal a aderat la codul WADA (n.r. – Agentia Mondiala Antidoping), care este destul de clar.

Regulile sint limpezi, iar toata lumea stie care sint consecintele daca un jucator este gasit vinovat pentru un rezultat pozitiv. In cazul lui Mutu, suspendarea ar trebui sa fie de doi ani”, a declarat ministrul britanic, citat de cotidianul “Evening Standard”. Richard Caborn considera ca fiecare sportiv trebuie sa-si asume raspunderea pentru ceea ce consuma.

“Lumea sportului este de acord ca nu este bine sa iei droguri. Am ajuns la o intelegere in privinta codului. Ce rost mai are codul daca este incalcat? Acest tip stie ce a facut, iar pentru mine este clar”, a precizat Caborn.

Evenimentul Zilei

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro