Sari direct la conținut

Yasser Arafat se pregateste sa plece spre Franta, via Iordania

Realitatea TV

PANICA si DISPERAREA au domnit ieri in Orientul Mijlociu, dupa ce starea de sanatate a presedintelui palestinian Yasser Arafat s-a deteriorat ingrijorator noaptea trecuta. In aceasta dimineata, in jurul orei 6, ora Israelului, liderul palestinian va fi transportat cu un elicopter in Iordania. La Ramalah s-au facut ultimele pregatiri.

Zona a fost curatata cu buldozere, pentru ca aparatul de zbor sa poata ateriza in imediata apropiere a cartierului general al lui Arafat. Din Iordania, presedintele palestinian va fi dus cu un avion in Franta, unde va fi internat intr-o clinica din Paris, pentru diagnosticare si tratament.

Yasser Arafat a acceptat aseara, la consilierea sotiei si a apropiatilor sai, sa paraseasca Muqata, cartierul sau general, unde s-a aflat in ultimii 2 ani si jumatate. Starea de sanatate a liderului palestinian s-a deteriorat in ultimele 24 de ore. Arafat a fost inconstient seara trecuta, mai bine de 10 minute, iar vestile erau dintre cele mai nefavorabile.

In aceasta seara, insa, dupa o zi intreaga de speculatii provocate de sanatatea subreda a lui Arafat, oficialii palestinieni au dat publicitatii primele imagini cu liderul de la Ramallah, dupa criza pe care acesta a traversat-o. Inconjurat de echipa de medici straini care il supravegheaza si de oficiali palestinieni, Yasser Arafat a pozat zambitor.

Desi arata obosit si palid, liderul palestinian, imbracat cu o pijama albastra si cu un fes pe cap, parea sa fie intr-o stare de spirit buna. Sotia lui Arafat, Suha, care traieste la Paris, a sosit aseara la Ramallah, pentru a-l convinge pe presedintele palestinian sa accepte ingrijirea intr-o clinica din strainatate.

De altfel, aceasta este prima intalnire dintre cei doi, dupa izbucnirea conflictului Israeliano- palestinian, in urma tratativelor de pace din 2000.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro